مخازن سرد (Cool Tanks)

 

مخازن سرد (Cool Tanks)

مخازن سرد جهت نگهداری گازهای مایع و موادی با نقطه جوش پایین و غالبا زیر صفر درجه سانتی گراد مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به پایین بودن دمای جوش این مواد، اغلب آنها در دمای عادی محیط به شكل گاز می‌باشند، لذا باید این دسته از مواد را در دمای پایین نگهداری نمود.

اقتصادی ترین و ایمن ترین دما برای نگهداری این گازها، كمی پایین تر از دمای جوش آنها و در حالت مایع می باشد. به عنوان مثال گاز بوتان در صفر درجه سانتیگراد، بوتادین در 4- ، آمونیاك در 33- ، پروپان در42- ، اتیلن در 103- ، آرگون در 186- ، نیتروژن در 196- ، هیدروژن در 253- و … درجه سانتیگراد نگهداری می‌گردند.

  • برای مایع نگهداشتن این گازها می توان آنها را در فشارهای بالا و دمای محیط نیز نگهداری نمود ولی دلایل متعددی باعث شده‌اند كه ذخیره سازی در دمای پایین و فشار اتمسفریك بر ذخیره سازی در فشار بالا و دمای محیط مزیت داشته باشد، از جمله این دلایل می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
  • وجود فشار پایین تر از دید ایمنی بسیار مناسب تر می‌باشد.
  • هرچه فشار مخزن افزایش یابد، ناچارا باید ظرفیت ذخیره سازی را برای ایمنی و هزینه‌های ساخت كاهش داد. لذا كاركردن در فشار پایین تر سبب می شود تا ظرفیت بیشتری برای ذخیره سازی با هزینه مناسب تر استفاده نمود.
  • مخازن دارای فشار زیاد از نقطه نظر ایمنی نیاز به محافظ های زیاد و غالبا دور بودن از سایر تجهیزات و واحد های فرایندی دارند، لذا كار كردن در فشار پایین تر سبب استفاده بهینه تری از زمین می‌گردد.
  • عملیات بهره برداری در فشار كم راحت تر و سازگار با سیستم حمل و نقل می باشد.
مخزن نیتروژن مایع

مخزن نیتروژن مایع

مخازن سرد غالباً به شكل استوانه‌ای با كف صاف هستند كه به مخازن تبرید (میعان) نیز موسوم می‌باشند. این نوع مخازن اشكال روزمینی و زیرزمینی دارند.

مخازن متداول برای انبارهای بزرگ از نوع روزمینی، كف‌صاف و سقف‌گنبدی و دو جداره مــــی‌باشند، كه از یك جدار داخلی از جنس فولاد نیكل‌دار و یك پوشش خارجی از فولاد و یك ماده عایق‌كننده وسطی تشكیل شده است. سیستم عایق‌بندی آن متشكل از دانه‌های پودری پرلایت است كه در فضای بین دوجداره و با استفاده از فشار مثبت نیتروژن نگهداری می‌شود. این نوع از مخازن را اصطلاحا تانك‌های نگهداری كامل نیز می‌گویند.

نوع دیگری از این مخازن به شكل زیرزمینی است. یكی از مسائل مهمی كه در مخازن زیرزمینی پیش می‌آید، مشكل تشكیل یخ در خاك اطراف و زیر مخزن است كه باعث ایجاد فشارهای فوق‌العاده به مخزن و فونداسیون می‌شود. برای كنترل و رفع این مشكل، زیر و اطراف مخزن را با شن درشت پر می‌نمایند و در بعضی موارد از سیستم‌های گرمایشی در فونداسیون زیر مخزن استفاده می‌نمایند. مزیت مخازن زیرزمینی در مقابل مخازن روزمینی این است كه در صورت اشكال در مخزن، مایع در سطح زمین اطراف پخش نمی‌شود ولی عیب عمده آنها این است كه در صورت بروز نشتی در زیر خاك، یافتن نشتی مشكل است.

سیستم های كاهش دهنده فشار در مخازن سرد نیز مورد استفاده قرار می گیرند و در صورت بالا رفتن فشار از حد مجاز، مقداری از گاز را از مخزن تخلیه كرده تا فشار در حد مجاز قرار گیرد. در مورد گازهای آتش‌گیر باید برای آن از سیستمی ایمنی استفاده نمود تا گازهای حاصل از تخلیه فشار مایع سرد را به نقطه ای بیرون از قسمت های حساس واحد عملیاتی منتقل نماید و در یك flare  آن را بسوزانند و در ضمن به خاطر مسایل محیط زیستی نیز باید كلیه شیرهای ایمنی به مشعل flare  تخلیه گردند. ملاحظات ایمنی ایجاب می‌كند كه به منظور جلوگیری از خطرات در هنگام شكافت احتمالی، مخازن به وسیله دیواره‌ها و یا حصارهایی (dike) محصور شوند. این مخازن دارای سیستم تبرید می‌باشند.

از جمله مخازن سرد می‌توان از مخازن LNG، مخازن اتیلن، اكسیژن، نیتروژن، آرگون، هیدروژن و … نام برد

تانک های ازت

 تانک های ازت در نمونه های آمریکایی و چینی با کمترین هدررفت

تانک ازت :
تانک ازت مخزن مخصوص حمل و نگهداری ازت مایع مناسب جهت آزمایشگاه‌های تحقیقاتی‌، مراکز ناباروری‌، درمانگاه‌ها‌، سرم سازی‌، داروسازی و مراکز تحقیقاتی می‌باشد.
نیتروژن مایع یا Liquid Nitrogen که به اختصار LN2 نامیده می­شود، حالت مایع گاز نیتروژن خالص می­باشد. این مایع در اثر تقطیر جزء به جزء هوا استخراج گشته و اکثرا در کارخانه های تولید گازهایی نظیر CO2 و O2 تولید می­شود. این مایع بی­رنگ، بدون بو و دارای چگالی نیتروژن مایع 807Kg/m3 (حدودا 20% سبکتر از آب در حجم برابر) می­باشد.

تانک ازت MVE با قیمت مناسب‌تر از نظر کیفیت با همتای آمریکایی برابری می‌نماید. فروش مدل‌ها و سری‌های مختلف تانک ازت کمپانی State Born انگلیس و Taylor Warton آمریکا نیز از فعالیت‌های دیگر این شرکت می‌باشد.

تانک ازت مخزن مخصوص حمل و نگهداری ازت مایع مناسب جهت آزمایشگاه‌های تحقیقاتی‌، مراکز ناباروری‌، درمانگاه‌ها‌، سرم سازی‌، داروسازی و مراکز تحقیقاتی است.
نیتروژن مایع یا Liquid Nitrogen که به اختصار LN2 نامیده می­شود، حالت مایع گاز نیتروژن خالص می­باشد. این مایع در اثر تقطیر (دستگاه آب مقطر گیری) جزء به جزء هوا استخراج گشته و اکثرا در کارخانه های تولید گازهایی نظیر CO2 و O2 تولید می­شود. این مایع بی­رنگ، بدون بو و دارای چگالی نیتروژن مایع ۸۰۷Kg/m3 (حدودا ۲۰% سبکتر از آب در حجم برابر) می­باشد.

https://smics.org/wp-content/uploads/2019/04/5cad02aa2b7d8.jpg

 

 

صفحه قبل 1 صفحه بعد
<-blogads->